Српски ратни ветерани - Зрењанин

ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ

 

Позивамо све Ветеране рата од 1990 до 1999 године,Војне инвалиде, Цивилне инвалиде ратаи чланове породица погинулих, на Јавну Расправу о Нацрту закона, о нашим правима.

Јавна Расправа ће се одржати 23.05.2019.године са почетком у 17 часова, у сали Скупштине града Зрењанина, трг слободе 10.

Позивамо све наше Зрењанинце и Ветеране из осталих насељених места,наше општине, и уједно позивамо Ветеране из општина које гравитирају Зрењанину, Житишта,Сечња,нове Црње,новог Бечеја и Кикинде. ДОЂИТЕ ради се о нама-који смо учесници ратова.

Дођите да чујете Предлог Закона од Државног секретара и његових саветника, да чујете наше примедбе у вези Нацрта Закона, и уједно се можете јавити за реч и изнети  своје мишљење.

Председник извршног одбора
"Српских Ратних Ветерана" Зрењанина
ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

 

0
0
0
s2smodern

srvlogoПоштовани ветерани,

Позивамо сва Удружења ратних ветрана и Удружења ратних војних инвалида на велики протест који ће се одржати

18. АПРИЛА 2019.

Окупљање и почетак протеста биће на Савском Тргу, преко пута старе железничке станице са почетком у 11.00 часова.


Након тога, протестна колона ће се кретати до Председништва Србије, где ће представници ветерана предати писмени захтев Председнику Републике за решавање свих нагомиланих проблема ратних вeтерана и ратних војних инвалида који нису решени за последњих 7 годинa. Део ветрана остаће испред Председништа док се сви наши захтеви не испуне!

 

srpska zastavaЗАХТЕВИ КОЈИ ТРАЖЕ НЕОДЛОЖНО РЕШАВАЊЕ :

- доношење Закона о ратним втеранима по хитном поступку који би коначно, на праведан начин решио положај ратних ветерана и РВИ у српској држави.
Ветерани више не могу да чекају, јер их ускоро неће бити.

- да се прекине судска фарса око тужби за дискриминацију где једино новац зарађују адвокати а борци само плаћају судске таксе.
Држава мора одмах да понуди вансудско поравнање и исплати праведну накнаду ветранима на име признате дискриминације. Држава је дужна да новац који се исплаћује адвокатима на име адвокатских хонорара за добијене пресуде ( око 100 милиона Евра) преусмери и исплати праведну накнаду ветеранима за дискриминацију.

 

Апелујемо на ветеране, и сва њихова Удружења да масовним присуством покажемо једниство и одлучност у решавању нагомиланих проблема. Сваким даном, нас ратника је све мање, умиремо, нестајемо. Ово је последња прилика да се изборимо за правду и истину. Не дозволимо да наши потомци решавају бруку државе .

СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ

0
0
0
s2smodern

 

Божићна гранчица варнице прави,
данас се Божије име слави,
здравље и срећу и све од реда,
тако се увек приповеда,
Бог ти
своју љубав подари,
а све што желиш нек се оствари.

Мир Божји-ХРИСТОС СЕ РОДИ

Све оно што је било болно и лоше,
нека остане у години старој,
Пуно љубави,
смеха и среће желим вам у години новој,
за
блистави и успешан почетак.

СРЕЋНА НОВА 2019. ГОДИНА

 

 

Председник извршног одбора
"Српских Ратних Ветерана"Зрењанин
ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

0
0
0
s2smodern

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо све наше чланове и симпатизере из Зрењанина и осталих насељених места,да смо добили КАНЦЕЛАРИЈУ  У ЗРЕЊАНИНУ,улица МАКЕДОНСКА бр.11,други спрат. КАНЦЕЛАРИЈУ МОЖЕМО ДА КОРИСТИМО УТОРКОМ И ЧЕТВРТКОМ ОД 10 ДО 16 ЧАСОВА.

Почећемо са радом од 26.07.2018.године. Кад прођу годишњи одмори,тачније од 04.септембра.2018,године, бићемо стално у канцеларији,сваког уторка и четвртка..
За додатне информације можете ме позвати на контакт телефон 064-1683879 Жељко.

    Председник извршног одбора
Српских Ратних Ветерана Зрењанин
         ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

0
0
0
s2smodern

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

СРПСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА ИЗ   ЗРЕЊАНИНА- ПЕРЛЕЗ ЗБОГ НЕПРИМЕРЕНИХ РАДЊИ АДВОКАТСКЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ СРЂАНА АЛЕКСИЋА ИЗ НИША-  (ПОДНОСИ ТУЖБЕ БЕЗ ОВЛАШЋЕЊА И ПРАВИ ШТЕТУ БОРЦИМА)
ОБАВЕШТАВАМ СВЕ УЧЕСНИКЕ РАТА 1999. ГОД. ДА АДВОКАТАСКА КАНЦЕЛАРИЈА СРЂАНА АЛЕКСИЋА ИЗ НИША НЕПРИМЕРЕНО ПОДНОСИ ТУЖБЕ ЗА УТВРЂЕЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ КАО УЧЕСНИКА РАТА 1999. ГОД. НА ОСНОВУ ОВЛАШЋЕЊА КОЈЕ ЈЕ ДОБИО 2012.године и 2014 године А КОЈА ОВЛАШЋЕЊА СЕ ОДНОСЕ НА ПОДНОШЕЊЕ ТУЖБИ ЗА РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ.
ИЗ НАПРЕД НАВЕДЕНОГ СЕ МОЖЕ ВИДЕТИ ДА АДВОКАТ СРЂАН АЛЕКСИЋ ИЗ НИША НЕМА ОВЛАШЋЕЊА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ТУЖБИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈУ ПА СУДОВИ БЕЗ ОБЗИРА НА ТУ ЧИЊЕНИЦУ КОЈА ИМ  НИЈЕ У ЗНАЊУ ДОСТАВЉАЈУ УЧЕСНИЦИМА РАТА ТАКСЕ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ТУЖБЕ У ВИСИНИ ОД 1.900,00 ДИНАРА ИЛИ 2.500,00 ДИНАРА А АКО СЕ РАДИ О ДУПЛИМ ТУЖБАМА, ЗБОГ ЛИТИСПЕНДЕНЦИЈЕ, СУДОВИ ОДБАЦУЈУ ТЕ ТУЖБЕ УЗ ОБАВЕЗИВАЊЕ УЧЕСНИКА РАТА ДА ПЛАЋА ДОДАТНЕ СУДСКЕ ТАКСЕ.
НА ОВАЈ НАЧИН КАНЦЕЛАРИЈА АДВОКАТА СРЂАНА АЛЕКСИЋА ЧИНИ ШТЕТУ БОРЦИМА, УЧЕСНИЦИМА РАТА ИЗ 1999. ГОДИНЕ.
СУШТИНА ЈЕ ШТО АДВОКАТ СРЂАН  АЛЕКСИЋ НЕМА ОВЛАШЋЕЊА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ТУЖБИ ЗА УТВРЂЕЊЕ ДИСРИМИНАЦИЈЕ УЧЕСНИКА РАТА 1999. године И ПОДНОСИ ТУЖБЕ БЕЗ ТОГ ОВЛАШЋЕЊА, већ на основу других овлашћења из 2012. године и 2014 године  која се односе на тужбе за ратне дневнице.
Интересантно је да за 6 година адвокатска канцеларија Срђана Алексића није обавестила ни једног борца-учесника рата 1999. год., припадника Удружења српских  ратних ветерана Зрењанин- Перлез да је поднета тужба за ратне дневнице, нити је обавестио ни само  Удружење српских ратних ветерани Зрењанин- Перлез, па се основано поставља питање шта је та канцеларија радила за протеклих 6 година осим што сада проузрокује штету на име судских такси борцима.
ПОРЕД НАПРЕД НАВЕДЕНОГ, КАНЦЕЛАРИЈА АДВОКАТА СРЂАНА АЛЕКСИЋА ИЗ НИША, ДОСТАВЉА БОРЦИМА И ПРЕДРАЧУНЕ У КОЈИМА ЗАХТЕВА ОД БОРАЦА ДА ПЛАТЕ ТРОШАК САСТАВА ТУЖБЕ И ДРУГЕ ДАЖБИНЕ ИАКО ИХ БОРЦИ, УЧЕСНИЦИ РАТА ИЗ 1999. ГОД. НИСУ КОНКРЕТНО ОВЛАСТИЛИ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ТУЖБЕ ЗА УТВРЂЕЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ КАО УЧЕСНИКА РАТА ИЗ 1999. ГОДИНЕ.
ЗАИНТЕРЕСОВАНИ УЧЕСНИЦИ РАТА ИЗ 1999. ГОД. КОЈИ СУ ПРИПАДНИЦИ УДРУЖЕЊА БОРАЦА ЗРЕЊАНИНА-ПЕРЛЕЗ И КОЈИ  ИМАЈУ ПРОБЛЕМЕ ОВЕ ВРСТЕ СА АДВОКАТСКОМ КАНЦЕЛАРИЈОМ СРЂАНА АЛЕКСИЋА ИЗ НИША НЕОПХОДНО ЈЕ ДА СЕ ПРИЈАВЕ УДРУЖЕЊУ СРПСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА ИЗ   ЗРЕЉАНИНА- ПЕРЛЕЗ, И ТО РАДИ ПРЕДУЗИМАЊА ОДРЕЂЕНИХ ПРАВНИХ РАДЊИ А У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА НАСТАЈАЊА ШТЕТЕ ОВАКВИМ ПОНАШАЊЕМ АДВОКАТСКЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ СРЂАНА АЛЕСИЋА ИЗ НИША.
ЈАВИТИ СЕ НА ТЕЛЕФОН БРОЈ 064 168 38 79

У ПЕРЛЕЗУ, ДАНА 09.07.2018. ГОД.
ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА
ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

0
0
0
s2smodern

Понуда за чланове удружења Српских Ратних Ветерана Зрењанина

И ове године смо организовали за наше чланове летовања у Грчкој и одмор у нашим лепим бањама и нашим планинама, повољно и на рате.

Драги ветерани погледајте понуде па нам се јавите за коју се дестинацију одлучите.

ПОГЕЛЕДАЈТЕ ПОНУДУ

За више информација се можете обратити сваког радног дана од 08 до 15ч у нашем удружењу или на наше контакт телефоне: 064-1683879 или 023-3813640

Председник удружења
ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

0
0
0
s2smodern

"ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ" - "ВАИСТИНУ ВАСКРЕСЕ"

uskrs

Теби се Боже данас молим,за све оне које волим,испуни им сваку жељу,нека живе у весељу,нека сваки буде дан као Васкрс радостан.
Шарена јаја на столу стоје,нака Васкрс обасја најдраже твоје,здравље и срећу нека вам донесе. Нека вам кућа у весељу блиста и срећно вам васкрсење Христа.није васкрс честитка ни дар скупи, нити нешто што се купи, то је молитва и благослов од Bога,да свако још више воли ближђега свога.
"ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ" - "ВАИСТИНУ ВАСКРЕСЕ"

Драги моји Ветерани срећан вам празник-Васкрс, у миру га прославите са својим породицама и пријатељима,у здрављу и весељу, славите га још пуно,пуно,пуно година.

     Председник извршног одбора
"Српских Ратних Ветерана" Зрењанина
           ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

0
0
0
s2smodern

badnjak

Нека Бадњак дрво свето,удовољи мојој жељи,да у здрављу и слози живе моји пријатељи.
Бадњаци горе,а искре лете,прави пријатељи увек се сете,са најлепшим жељама како им годи..
Нек весеље кући краси од невоље Бог нек спаси,сва дивота дому твоме,то у срцу лежи моме.
У здрављу прославите БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ са својим породицама.
Све што вам бол и мржњу ствара нека носи година стара,а много љубави,среће и лепих снова нека вам донесе година нова.
СРЕЋНА ВАМ НОВА 2018.ГОДИНА !!!!

Председник Извршног Одбора
Српских Ратних Ветерана Зрењанина
ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

0
0
0
s2smodern

ПОВЛАСТИЦЕ ЗА ВЕТЕРАНЕ

2014 12 14Обавештавамо све наше ветеране, учеснике ратова од 1990-1999.године, да смо добили следеће попусте на седници Скупштине града Зрењанина одржаној 23.12.2016.године и обећање од градоначелника Чедомира Јањића и службенице из друштвених делатности Јелене Драгић задужене за спровођење донете одлуке, да ћемо и у следећој 2018 години имати следеће попусте:

1. Повлашћен градски превоз на територији града Зрењанина
2. Повлашћено паркирање моторних возила
3. Ослобођени смо плаћања градских административних такси
4. Ослобођени смо плаћања локалних комуналних такси.

А за остале попусте које смо потраживали, решаваће се у 2018 години. Сви учесници ратова од 1990 до 1999 године који нису искористили ове привилегије могу нам се јавити.

У исто време позивамо све наше чланове који су попунили овлашћења за нашега адвоката, да дођу до удружења у Перлезу и преузму један примерак уговора од нашега адвоката који нас заступа пред вишим судом у Зрењанину, за дискриминацију и за ратне дневнице из 1999 године (нато-агресија).

Евидентирање учесника ратова и даље траје, попуњавамо петицију у канцеларији Српских Ратних Ветерана Зрењанина у Месној Заједници у Перлезу, сваког радног дана од 08 до 15 часова, за више информација јавите нам се на наше контакт телефоне. 023-3813640 или 064-1683879 или 060-3814139, до испуњења коначног циља, а то је усвајање захтева, који за сада нису испуњени.доношење закона, исплата ратних дневница и попусти које смо тражили од Града Зрењанина

Председник Извршног Одбора
"Српских Ратних Ветерана"Зрењанина
ЖЕЉКО ВУЈКОВИЋ

0
0
0
s2smodern

ВУЛИН И ПОПОВИЋ ИЗДАЛИ РАТНЕ ВЕТЕРАНЕ

РАЗГОВОР СА ЖЕЉКОМ ВУЈКОВИЋЕМ, ПРЕДСЕДНИКОМ СРПСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

0
0
0
s2smodern